HTML

jgs

Friss topikok

Linkblog

Cirkó

2009.10.03. 18:37 jgs

Nos, pár hete már fura hangok jönnek a cirkóból, de tegnap el is szállt.

Reggel kihívtam a szerelőt. Fél kettőkor érkezett (a szombati hívásért ezúton is kérek elnézést, és fejezem ki hálámat a szombat délután feláldozásáért). Tíz perc alatt szétkapta a cirkót, és már épp ment volna, mikor megkérdeztem, hogy "...és akkor most lesz melegvíz?" Erre mondá, persze, teszteljük azér' le. No, nem lett. Az eredmény: valszeg a szivattyú néha "kihagy", azaz bizonyos állásban nem indul. Ekkor nem érkezik víz a fűtőtérbe, ami nyilván pillanatok alatt felhevül. Innen két lehetőség van: Ha a felmelegedett gőz elég gyorsan ad egy löketet a rotornak, az tovább-billen, és beindul. Ha viszont nem elég gyors a reakció, akkor a felhevült csövön lévő mikrokapcsolós érzékelő kiold, és lehet szétszedni a cuccot visszapöckölni a kapcsolót.

Mivel azonban csak minden 10-20ik alkalommal reprodukálható a jelenség, abban maradtunk, hogy hétfő reggel szólok, hogy volt-e leállás vagy sem. Első esetben garanciális csere, második esetben még várunk.

Én már csak azt remélem, hogy nem kell túl gyakran szétszednem a cirkót ma-holnap.

updt - 2010.01.30 : 2-3 hete járt itt a szerelő újra, most az az álláspontja, hogy a vezérlés "ment ki". ha valóban ez a hiba, feltehetőleg a sok kicsi áramkimaradás okozza. egyelőre bírja, ha már nem lesz használható kicseréltetem. a szerelő szerint cca 50k huf az új vezérlő, persze nem garanciális, mer' méér is lenne...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jeges.blog.hu/api/trackback/id/tr291425398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása