HTML

jgs

Friss topikok

Linkblog

Mozgás, mozgás

2010.02.20. 19:06 jgs

Miután az elmúlt fél évben bő 15 (update: 20) kilót leadtam (ami még az induló cca 106 kg-hoz képest is durván 20%), és érzésem szerint kezd értelmetlenné válni a koplalás, most elhatároztam, hogy megkísérlem megtalálni az energiabevitel- és felhasználás egyensúlyát.

Az elmúlt két hónapban oda jutottam, hogy a napi energiabevitelem 600-800 kcal-ra esett, miközben szép lassan elkezdtem erősíteni. Eddig heti 5 alkalommal edzettem 4-5 izomcsoportot. Mostmár kicsit rendezettebben próbálom meg a számomra fontosabb izmokat fejleszteni. Ehhez heti négy súlyzós edzést tervezek, plusz heti 4-5 kardiot, amihez beszereztünk egy szobakerékpárt is.

Az új heti rend terve:

hétfő - kardio (30 min)

kedd - has, bicepsz, tricepsz (cca 60 min)

szerda - kardio (30 min)

csütörtök - has, mell, váll, hát (cca 60 min)

péntek - kardio (30 min)

szombat - has, bicepsz, tricepsz (cca 60 min) + kardio (30 min)

vasárnap - has, mell, váll, hát (cca 60 min)

Sajnos van némi kockázat abban, hogy minden napra tevezek edzést. Ha későn érek haza, főleg a súlyzós edzések láthatják "kárát". Még gondolkodom rajta, hogy reggelre tegyem a kardiot, és így azokon a napokon tudok tovább maradni melóban, ha szükséges. Egyelőre azonban a kardio regenerálódási ideje viszonylag hosszú, így 4.40-kor kéne kelnem, hogy a fél óra kardio meglegyen. Asszem, ezt még meggondolom. :)

 

 UPDATE - 2010.03.06

az elmúlt három hét tapasztalatai alapján átalakított terv:

hétfő - kardio

kedd - has / tricepsz / bicepsz / váll

szerda - kardio

csütörtök - has / mell / váll / bicepsz

péntek - kardio

szombat - has / mell / váll / tricepsz / bicepsz

vasárnap - kardio

 

Átlagos fogyasztás - 1500 kcal

Tömeg - 85-87 kg között ingadozik

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jeges.blog.hu/api/trackback/id/tr611776483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása